Fellépéseink

2008

2008-as esztendő Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója, a Reneszánsz éve, melyen a különböző múzeumok, várak és egyéb helyszínek számos új kiállítással, érdekes programmal várták a reneszánsz kor iránt érdeklődőket.

 

december 4.

Budapest, Aranytíz - Tabulatúra Historikus Táncklub: Hogyan rekonstruáljuk a reneszánsz táncokat?

november 28.

Budapest, Lázár Vilmos Általános Iskola

Az iskolai Reneszánsz Napok lezárásaként rövid táncbemutató és táncház keretében ismerkedhettek a gyerekek a kor táncaival.


november 21.

Budapest, Magyar Telekom székház - angyaltánc

november 7.

Budapest, Aranytíz - Tabulatúra Historikus Táncklub - francia branle-ok

október 24.

Budapest, Aranytíz

A Tabulatúra Régizene-együttessel közösen indított táncklubban októberben röviden áttekintettük a reneszánsz táncok történetének fontos időszakait, a táncházban pedig az egyik legismertebb tánc, a pavane alapjait tanítottuk az érdeklődőknek.

október 4.

Balatonalmádi, Kósa Zeneiskola

A Zene világnapja alkalmából a vörösberényi Kultúrházban megrendezett koncerten reneszánsz táncbemutatót és táncházat tartottunk.

szeptember 28.

Budapest, Csili Művelődési Központ - reneszánsz körtáncok a játszóházban

szeptember 27.

Budapest, Csepeli Ősz

"Mulatság Mátyás király udvarában" címmel idén utolsó alkalommal állítottunk színpadra - reneszánsz tánccal, vidám jelenetekkel, lovagi párbajjal, mutatványosokkal, táncházzal és angyaltánc bemutatóval.
Zenei kísérettel a Tabulatúra Régizene-együttes volt segítségünkre.


szeptember 21.

Budapest, Petőfi Csarnok - II. Biobúcsú

Az idén második alkalommal megrendezett programon a "Mindennapok Budán" című, rövid jelenetekből és reneszánsz körtáncokból álló műsorunkkal idéztünk fel egy vidám vásári napot - ahol a kocsmáros, a vándorkomédiások, a mosónők, lányok és legények együtt múlatták az időt.

 

szeptember 20.

Szigetszentmiklós, II. Szabacsi Nap

A vásári nézelődőknek először a Latrok és a Láda tanulságos történetét meséltük el, majd vidám reneszánsz körtáncokat mutattunk be. A programot A daru című, nem kevésbé tanulságos verses komédiával zártuk.

szeptember 19.

Budapest, Aranytíz

A Tabulatúra Régizene-együttessel közösen, szeptembertől havonta egy alkalommal, az Aranytíz Művelődési Központbanttáncklubot indítottunk.

Minden alkalmat más-más korszaknak szentelünk - a rövid táncbemutató viselettörténeti bemutatóval egészül ki, és természetesen minden alkalommal tánctanítás és közös táncház zárja a programot.
A szeptemberi alkalommal Thoinot Arbeau: Orchesographie c. könyvéből ismert XVI. századi körtáncokkal ismerkedhettek az érdeklődők.

szeptember 13.

Ozora, Ozorai Pipo vára

Idén utolsó alkalommal jártunk az ozorai vár udvarán, méghozzá a "Kéretlen kérő, avagy párbaj és szerelem Mátyás király udvarában "című darabunkkal.

szeptember 12.

Budapest, Vízművek Üdülő

A zártkörű rendezvény vendégeit lovagi bemutatóval és tűzzsonglőreink produkciójával szórakoztattuk.

szeptember 6.

Tihany, Club Tihany

A zártkörű rendezvény vendégeit lovagi vívóbemutatóval és udvari táncokkal vártuk, s a vállalkozó szellemű vendégeknek alkalmuk nyílt arra is, hogy mindkettőben kipróbálják magukat.

augusztus 31.

Budapest, Margitsziget

Idén utolsó alkalommal jártunk a "A király látogatása" című produkciónkkal a Szent Margit Romoknál. Mátyás udvarát vidám jelenetekel és táncokkal idéztük meg, s ebben ismét a Tabulatúra Régizene-együttes volt segítségünkre.

augusztus 30.

Budapest, XV. kerület - lovagi táborkép és vívóbemutató

augusztus 30.

Ozora, Ozorai Pipo vára

A Tabulatúra Régizene-együttes koncertje után rövid táncbemutatót és táncházat tartottunk.

augusztus 30.

Budaörs, Budaörsi Napok

Ezen a napon a gyermekprogramokon volt a hangsúly - apródoskolát és udvarhölgyképzőt tartottunk a budaörsi gyerekeknek a a Mathias Rex Történelmi Hagyományőrző Egyesület segítségével.

augusztus 22-24.

Szombathely, Savaria Történelmi Karnevál

Idén már harmadik éve, hogy Alapítványunk részt vesz a Karnevál színes programjaiban.

Ebben az évben is több helyszínen szerepeltünk, s természetesen részt vettünk a nagy látványosságnak számító felvonuláson is.


A Történelmi Témaparkban táborozó lovagjaink a Mathias Rex Történelmi Hagyományőrző Egyesülettel közösen tartottak bemutatót a Ferences kert közönségének.


A Mare Temporis és a Matthias Rex Hagyományőrző Egyesület lovagjai

Mutatványosaink a péntek esti látványos Tüzes játék mellett új, Csillagmese című produkciójukkal szerepeltek a Savaria téren, ami idén - tekintettel a reneszánsz évre - a reneszánsz terévé változott. Itt állítottuk fel Divatsátrunkat, melyben "Korok divatja" címmel gazdag jelmeztárunk legszebb darabjaival testközelből ismerkedhettek meg az érdeklődők. A járókelőket a színpad előtt táncházzal, a sátor mellett pedig a Mathias Rex Egyesület vidám játékaival vártuk.

augusztus 17.

Szerencs, Zempléni Fesztivál


www.zemplenfestival.hu

A Zempléni Fesztivál zárónapján a szerencsi Rákóczi-vár udvarán megrendezésre kerülő Reneszánsz Napon szerepeltünk.

A múltat "Egy délután Mátyás király udvarában" címmel idéztük fel - reneszánsz tánccal, vidám jelenetekkel, párbajjal, mutatványosokkal, táncházzal. A délutáni mulatságon a Tabulatúra Régizene-együttes muzsikált.

augusztus 9.

Ozora, Ozorai Pipo vára

A 2008-as Reneszánsz év alkalmából idén több alkalommal is szerepelünk a gyönyörűen helyreállított ozorai várban, elsőként a a "Táncokból szőtt történelem" című bemutatónkkal.

augusztus 7.

Balatonlelle, XVI. Lellei Borhét

A Lellei Borhét egyik estéjét a reneszánsznak szentelve először a Tabulatúra Együttes koncertjét láthatták az érdeklődők, majd a "Mindennapok Budán" című, rövid jelenetekkel tarkított műsorunkkal idéztük fel az egyszerűbb emberek életét. Az estét reneszánsz táncházzal zártuk, ahol a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták magukat a reneszánsz körtáncokban.

augusztus 2.

Kisújszállás

A Családi nap résztvevőit Lovagi táborral és hozzá kapcsolódó programokkal - vívó- és fegyverbemutatóval, apródoskolával, íjászattal, próbáztatással - vártuk.

július 27.

Budapest, Margitsziget

Második alkalommal jártunk a "A király látogatása" című produkciónkkal a Szent Margit Romoknál. Mátyás udvarát vidám jelenetekel és táncokkal idéztük meg, s ebben ismét a Tabulatúra Régizene-együttes volt segítségünkre.

július 25.

Szentgotthárd, Szentgotthárdi Történelmi Napok

Programjaink reneszánsz táncbemutatóval kezdődtek, majd lovagi bajvívás és fegyverbemutató következett. A "Vörös és fekete" angyaltánc produkciót a "Mindennapok Budán" című vidám jelenetekkel és körtáncokkal tarkított műsor követte.

július 19.

Győr, "Reneszánsz hangulat a Bartókban"

A győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központ színpadán először angyaltánccal és reneszánsz mutatványos bemutatóval szerepeltünk, majd este a "Kéretlen kérő, avagy párbaj és szerelem Mátyás király udvarában" című darabunkat mutattuk be.

július 17-20.

Eger, Középkori Piactér

Az egri Dobó téren megrendezett Középkori Piactéren a Mare Temporis Alapítvány számos programjával találkozhattak a látogatók.

A négy napon különféle műfajokban változatos műsorokkal voltunk jelen a Dobó téri forgatagban: angyaltáncosaink a "A négy elem" című bemutatóval; színészcsoportunk hosszabb-rövidebb darabokkal, mint a "Lovagok, hölgyek, fabulák - Cifra históriák", "Mesél a Reneszánsz", "Latrok és a Láda", "A csalfa asszony, a két szerető és a férj".
Péntek este tűzzsonglőreink és hastáncosaink közös produkciója, "A tűz ölelése" került bemutatásra.

Vasárnap a táncos programoké volt a főszerep - délelőtt az egyszerű környezetben játszódó "Pajkos vásári mulatság", majd a "Korok ruhái" című viselettörténeti bemutató került színpadra. A hétvégét a "Felszarvazott szoknyapecér" című komédiával zártuk.

A színpadi programok mellett állandó szereplői voltunk az voltak az Aprók falvának udvarhölgyképzőnkkel és ügyességi játékainkkal.

július 6.

Pécs, XXXII. Országos Szőttes és Cserépvásár

Pécs központjában, a Széchenyi téren megrendezett vásárba Mátyás király udvarából vittünk ízelítőt - reneszánsz táncok, mutatványosok, rövid komédiák és párbaj színesítette a délutánt; este pedig angyaltáncosaink programját láthatták a pécsi érdeklődők.

július 5-6.

Komárom, VI. Országos Péknapok a Monostori Erődben


www.fort-monostor.hu

Idén második alkalommal vettünk részt a komáromi Monostori Erődben megrendezett Országos Péknapokon.

Színpadi produkcióink - a "Pajkos vásári mulatság" a Tabulatúra Régizene-együttes kíséretével, valamint "A négy elem" című angyaltánc bemutató - mellett két lovagi sátrunkkal és a hozzá tartozó táborképpel idéztük fel Mátyás király egy napját.

június 29.

Budapest, Margitsziget

A harmadik program, melyet a Szent Margit romokhoz vittünk, szintén Mátyás korába kalauzolta el a nézőket, ám ezúttal a "Mindennapok Budán" nem a királyi udvar, hanem az egyszerű emberek életébe engedett bepillantást.

június 28.

Sárospatak, Reneszánsz Lakodalom

Balassi Bálint és Dobó Krisztina lakodalmát elevenedett meg ezen a szép nyári délutánon a sárospataki Rákóczi vár udvarán. Táncosaink a Tabulatúra Régizene-együttes koncertjén reneszánsz táncokat mutattak be az összegyűlteknek.

június 28-29.

Mezőkövesd, Mátyás Király Reneszánsz Hétvége

Idén ötödik alkalommal vettünk részt a mezőkövesdi reneszánsz napok programjában - lovagjaink a Fekete Sereg táborával jelentek meg Mezőkövesden, s a bemutatók mellett az ifjakat a kardforgatás művészetére is oktatták.

június 24.

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria

"Szent Iván éji bűbájok" - A Tabulatúra Régizene-együttes koncertjét reneszánsz táncokkal színesítettük, majd a kertben tűzzsonglőreink fokozták a hangulatot.

június 21.

Budapest, Múzeumok Éjszakája
Mezőgazdasági Múzeum és Hadtörténeti Múzeum

A Múzeumok Éjszakáján két helyszín programjában is részt vettünk.

A Mezőgazdasági Múzeumban reneszánsz táncházzal és divatsátorral vártuk a közönséget.

A Hadtörténeti Múzeum előtti Kapisztrán téren, más csapatokkal együtt felállított reneszánsz lovagi táborban fegyver- és vívóbemutatóval töltöttük a délutánt, s az estét.

A múzeum belső udvarán felállított színpadon táncosaink tánc- és divattörténeti bemutatóval, reneszánsz nemesi táncokkal, körtáncokkal és táncházzal várták a múzeumlátogatókat, melyet a Tabulatúra Régizene-együttes kísért.

június 19.

Nagykapos -Veµké Kapuąany (Szlovákia) , Reneszánsz Nap

Barátainkkal, a Mathias Rex Történelmi Hagyományőrző Egyesülettel a szlovákiai Nagykaposon jártunk. A programban lovagi bajvívás, reneszánsz táncbemutató és táncház, angyaltánc és tűzzsonglőr-bemutató szerepelt.

június 19.

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria

Angyaltáncosaink zártkörű céges rendezvény vendégeit szórakoztatták látványos bemutatójukkal.

június 15.

Budapest, Margitsziget

Második alkalommal az "A király látogatása" című produkciónkkal jártunk a Szent Margit Romoknál. Mátyás udvarát vidám jelenetekel és táncokkal idéztük meg, s ebben ismét a Tabulatúra Régizene-együttes volt segítségünkre.

június 13.

Budapest, Aranytíz - reneszánsz táncház a Tabulatúra Klub évzáró rendezvényén

június 8.

Budapest, Margitsziget

A Szent Margit Romoknál idén először lovagjaink bemutatójával illetve apródiskolával jártunk, de idén még több produkciónkkal is leszünk a Budapesti Nyári Fesztivál 2008 vendégei.

június 7.

Ózd - Ózdi (Reneszánsz) Vigasságok

X. Ózdi Napok és Diáknapok keretében megrendezett Ózdi Vigasságokon vidám jelenetekből és reneszánsz táncokból álló műsorunkat vittük, "Mesél a reneszánsz" címmel.
A bemutató után angyaltáncosaink műsora következett.

június 5.

Budapest, Pesterzsébeti Múzeum

A Gaál Imre Galériában megrendezett "Reneszánsz Szalon" vendégeinek a reneszánsz kor táncait mutattuk be a Tabulatúra Régizene-együttes kíséretével. A műsort követő táncházban az érdeklődők maguk is kipróbálhatták az egyszerűbb francia körtáncokat.

május 30.

Budaörs, "Reneszánsz 550"

Reneszánsz 550 címmel reneszánsz estre és mulatságra került sor a budaörsi Városházán, ahol reneszánsz táncokat mutattunk be, majd a "Csalfa asszony, a két szerető és a férj" című vidám história következett.

május 26.

Eger, Zsinagóga Galéria

A nyár folyamán megrendezésre kerülő programok sajtótájékoztatóján vettünk részt rövid táncbemutatóval, a Tabulatúra Régizene-együttes tagjainak segítségével. A "Történelmi Vigasságok: Egri Középkori Piactér" július 17-20. között kerül megrendezésre, ahol mind a négy napon részt veszünk különböző programjainkkal.

május 24.

Tolna, Bezerédj Pál Szabadidőközpont és Könyvtár
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria

Május utolsó hétvégéje a gyermekeké volt - Tolnán Udvarhölgyképzővel vártuk őket, ahol a rájuk illő ruhákba bújva próbálhatták ki a kor táncait.
A Magyar Nemzeti Galériába a "Mátyás király öröksége" című kiállításhoz kapcsolódó programra táncházon kívül korabeli ügyességi és logikai játékokat vittünk.

május 23.

Budapest, Megyeháza

A Pest Megyei Közművelődési Intézet a Reneszánsz Év jegyében nagyszabású rendezvényt szervezett a Megyeházán. Délelőtt tudományos ülésszakra, délután művészeti bemutatók és játékos rendezvények sorára került sor, melyben a Alapítványunk segítségével a kor viseleteit is magára ölthették a vendégek.

május 18.

Budapest, Budapesti Történeti Múzeum

A Reneszánsz év alkalmából a BTM "Ragyogó reneszánsz Budán" címmel szervez hétvégi programsorozatot a Vármúzeumban. Ezen a napon lovagjaink segítségével a korabeli fegyverekkel, vívómodorral ismerkedhettek a látogatók, a gyerekek pedig az apródoskolában próbálhatták ki magukat.

május 17.

Budapest, Budapesti Művelődési Központ

A Művelődési Házak majálisán a BMK-ban megrendezett családi délutánon az "Utazz velünk Mátyás király udvarába!" c. interaktív mesés játszóházzal vettünk részt, emellett kézműves foglalkozásokkal vártuk a gyerekeket.

május 15.

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria

A zárt körű rendezvény vendégeit lovagi bajvívással, és a Kincses Kelet meséiből ismert háremhölgyek táncával szórakoztattuk.

május 11.

Bicske, Reneszánsz délután Mátyás udvarában

Bicskén, a Petőfi Művelődési Központ által, a Kossuth téren megrendezett "Reneszánsz délután Mátyás király udvarában" című programmal jártunk.

Foglalkozásainkkal és műsorainkkal három sátorban találkozhattak a látogatók.

A gyerekeket kézműves, logikai és ügyességi játszóház és mesemondás várta.

A színpad melletti lovagi sátrati is először ők vehették birtokba. Az "Utazz velünk Mátyás király udvarába" című mesés-táncos játszóházunkkal elrepítettük a gyerekeket a reneszánsz korába, hogy a kis udvaroncok és udvarhölgyek Beatrix dajkájának segítségével megismerkedhessenek a kor illemszabályaival, táncaival, viseleteivel.

A Fekete Sereg táborában először apródoskolával indult a délután, majd lovagi tornával és fegyverbemutatóval szórakoztattuk a közönséget.

A gyerekprogramok után a felnőtteknek szóló, "A divat reneszánsza" című tánc- és viselettörténeti bemutató foglalta el a sátor előtti színpadot, ezúttal a Kecskés Együttes kíséretével.

A napot angyaltáncosaik "A négy elem" című bemutatójával, valamint a tűzzsonglőrök "Sárkányherceg" címet viselő műsorával zártuk.

május 11.

Budapest, Mátyásföld - Reneszánsz Pünkösd

A Dr. Kresz Mária Alapítvány által rendezett "Reneszánsz Pünkösd Mátyás földjén" című rendezvényen reneszánsz táncbemutatóval vettünk részt, majd táncházzal vártuk a vállalkozó kedvű nézőket.

május 10.

Eger, Hotel Eger Park

A Hotel Eger Parkban megrendezett zártkörű céges rendezvényen tűzzsonglőreink szórakoztatták a vendégeket.

május 8.

Budapest, Csokonai Művelődési Ház

A rákospalotai Csokonai Művelődési Házban megrendezett XV. kerületi Reneszánsz Nap keretén belül barátaink, a Tabulatúra Régizene-együttes koncertjén vettünk részt reneszánsz táncokkal.

május 3.

Komárom-Komárno (Szlovákia), 17. Komáromi Napok

A két Komárom önkormányzatainak összefogásával immár 17. alkalommal került megrendezésre a Komáromi Napok nevet viselő rendezvénysorozat.

Alapítványunk az Öregvár területén felállított táborában lovagi tornával, fegyverbemutatóval, próbáztatással, ügyességi játékokkal, apródoskolával, íjászattal és mutatványosokkal várta az érdeklődőket.

május 1.

Budapest, Hősök tere
Paks

Magyarország európai uniós csatlakozásának negyedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Hősök terén egész nap - a májusfaállítás mellett - táncbemutatók és tánctanulás várta a majális látogatóit.

A reneszánsz táncokat Alapítványunk táncosai néhány vendégtáncossal kiegészülve "Corvina táncegyüttes" néven mutatták be és tanították az érdeklődőknek, a Tabulatúra Régizene-együttes kíséretével.

 

A délután már Pakson érte csapatunkat, ahová vívó- és fegyverbemutatók, valamint angyaltáncot vittünk.

április 27.

Pásztó, Zsigmond Napok a reneszánsz jegyében

Immár második alkalommal tértünk vissza Pásztóra, a Romkertben megrendezett Zsigmond Napokra. A délután folyamán Mátyás király udvarát jelenítettük meg tánccal, vívással, mutatványosokkal és vidám anekdotákkal.


Az esti program hastáncosaink és tűzzsonglőreink közös produkciója, A tűz ölelése volt.

április 24.

Simontornya, Vármúzeum

A simontornyai vármúzeum udvarán a "Színházi Nyár" programsorozat keretében "A kéretlen kérő, avagy párbaj és szerelem Mátyás király udvarában" című darabunkkal szerepeltünk.

A darab zenei kíséretével Buda Ádám énekmondó volt segítségünkre.

április 12.

Budapest, XXVII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

A tavalyi évhez hasonlóan idén is szerepeltünk az Országos Táncháztalálkozó programjában. A Tabulatúra Régizene-együttes kíséretével az "Ínyenc táncház" keretein belül reneszánsz körtáncokat tanítottunk az érdeklődőknek.

április 10.

Budapest, Szépművészeti Múzeum

"A divat reneszánsza" címmel a Szépűvészeti Múzeum szokásos csütörtök esti Múzeum+ programjában a reneszánsz kor viseleteit mutattuk be vívással és tánccal. Táncosainkat a a Tabulatúra Régizene-együttes kísérte.

április 6.

Budapest, Budai vár (Tárnok u.)

A Budapesti Művelődési Központ által a Reneszánsz év alkalmából megrendezett "Történelmi királyséta a fővárosban" c. programjának lezárásaként a Tárnok Utcai Általános Iskola udvarán rendeztünk mulatságot. Mátyás király udvarában mutatványos bemutatóval, reneszánsz tánccal és táncházzal, lovagi bemutatókkal, valamint tűzzsonglőrökkel szórakoztattuk a vendégeket.

Reneszánsz muzsikával ismét a Tabulatúra Régizene-együttes volt segítségünkre.

április 6.

Budapest, Iparművészeti Múzeum

Mátyás király és Beatrix királyné táncait a a Musica Historica kíséretével mutattuk be.

április 5.

Budapest, Kontyfa Iskola

A gyerekek a vívó- és fegyverbemutató keretében ismerkedhettek a reneszánsz kor lovagjaival.

április 2.

Budapest, Budapesti Történeti Múzeum

A Gótikus Teremben megrendezett zártkörű lakoma vendégeit szórakoztattuk reneszánsz tánccal és vívóbemutatóval. A divatsátorban a vendégek régi korok embereinek bőrébe bújhattak a jelmezek segítségével.

március 24.

Budapest, Budai Vár - Reneszánsz Nap - Budapesti Tavaszi Fesztivál 2008

A Budapesti Történeti Múzeum épületében, valamint az előtte lévő Oroszlános udvaron megrendezett Reneszánsz Napon vettünk részt.

Az udvaron apródoskolával, ügyességi játékokkal, logikai- és kézműves játékokkal vártuk az érdeklődőket. A divatsátorban reneszánsz ruhába öltözve fotózkodhattak, a hangszersátorban pedig barátaink, a Tabulatúra Régizene-együttes segítségével korabeli hangszerekkel ismerkedhettek meg a látogatók.

A helyszínen jelen volt Mátyás király és Beatrix királyné is, akik a nap folyamán a Gótikus teremben reneszánsz táncmulatsággal...

...az Oroszlános udvaron pedig angyaltánccal, és lovagi párviadalokkal múlatták az időt.

március 20.

Budapest, Móra Ferenc Általános Iskola

Az iskola tanulói először a Tabulatúra Régizene-együttes koncertjét és hangszerbemutatóját hallgathatták meg, közben néhány reneszánsz táncot mutattunk nekik, majd a táncházban ők is kipróbálhatták magukat a francia körtáncokban.

március 16.

Budapest, Vörösmarty tér - Budapesti Tavaszi Fesztivál 2008

A Tabulatúra Régizene-együttes segítségével először rövid táncbemutatót és táncházat tartottunk a Vörösmarty téren felállított színpad előtt, majd tűzzsonglőreink szórakoztatták az összegyűlteket.

március 12.

Budapest, Klauzál Gábor Művelődési Ház

"Mesél a Reneszánsz" címmel pajzán tréfákból és kacagtató históriákból öszeállított programunkat mutattuk be a művelődési ház vendégeinek. Táncosainkat a Tabulatúra Régizene-együttes kísérte.

március 1.

Budapest, ElektroProfi Farsangi Mulatság

A cég hagyományos farsangi mulatságán a Kincses Kelet meséibe kalauzoltuk el a meghívott partnereket, majd angyaltáncosaink "Vörös és Fekete" c. produkcióját láthatták a vendégek.

február 23.

Sopron, Hotel Sopron

Rövid reneszánsz táncbemutató a Tabulatúra Régizene-együttes kíséretével a Hotel Sopronban megrendezett Olimpikon séfek bálján.

február 21-22.

Budapest, Eszterlánc Óvoda

Az óvodai farsangon a legkisebbeket és szüleiket tanítottuk a reneszánsz táncok alapjaira.

február 12.

Budapest

Hastáncosaink a Fiat Professional autóbemutatóján vettek rész, háremek hangulatát idéző hastáncukkal.

február 9.

Hőgyész, Apponyi Kastélyszálló

Reneszánsz táncbemutató és rövid táncház a a Tabulatúra Régizene-együttes kíséretével.

február 2.

Budapest, Nemzeti Múzeum Díszterme

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jótékonysági bálján reneszánsz tánccal szerepeltünk. A bál teljes bevételét a Hivatal a vendégek szavazatai alapján egy vagy több pusztuló műemlék helyreállítására fordítja.

Idén a soproni Ferences kert barokk kapuja, a márianosztrai kegytemplom barokk sekrestyeszekrénye, a szőlősardói református temetőkert és kopjafái, a zsámboki Nepomuki Szent János szobor és a dunaharaszti Laffert kastély versenyeztek a vendégek támogatásáért.

január 24.

Budapest, Műjégpálya - Medici Korcsolyabál

A Szépművészeti Múzeum "A Mediciek fénykora" c. kiállítását korcsolyabállal nyitotta meg a Városligeti Műjégpályán.

A jégen csúszó kisszínpadra kiállított reneszánsz élőképekben olyan híres személyeket jelenítettünk meg, mint Hunyadi Mátyás, Michelangelo Buonarotti, Galeotto Marzio vagy éppen Navarrai Margit.

Az épület melletti színpadon pedig angyaltánccal, tűzzsonglőrökkel, lovagi vívóbemutatóval és próbáztatással szórakoztattuk a pihenő korcsolyázókat.

A játékos kedvűek a Reneszánsz kaszinóban tölthették idejük vagy Leonardo asztrológiai laboratóriumában tanulmányozhatták horoszkópjukat.

január 22.

Tatabánya - Magyar Kultúra Napja

A tatabányai Közművelődés Házának színháztermében a Tatabányai Múzeum reneszánsz kiállításának megnyitóján "A kéretlen kérő, avagy párbaj és szerelem Mátyás király udvarában" című históriás játékunkkal szerepeltünk.

A rendezvényt követő fogadást reneszánsz tánccal nyitottuk, melyet a Tabulatúra Régizene-együttes kísért.


Korábbi fellépéseink: 2005-2007 2001-2004  

 

 

 

 


Mare Temporis Alapítvány
2015-03-01 / Minden jog fenntartva.
info@maretemporis.hu