Fellépéseink

2007

december 16.

Budaörs Karácsonya - angyaltánc, tüzes mutatvány

szeptember 28.

Budapest, Aranytíz

A Tabulatúra Régizene-együttes vendégeként a Tabulatúra Klub nyitó programjában reneszánsz táncokkal vettünk részt.

szeptember 15.

Zalakaros
Szigethalom, Viking fesztivál

Zalakaroson hastáncosaink és tűzzsonglőreink szórakoztatták egy zártkörű rendezvény résztvevőit.

 

Eközben színészcsoportunk a szigethalmi Emese Parkban megrendezésre kerülő 2. Viking Fesztiválon járt a középkort idéző "Lovagok, hölgyek, fabulák - cifra históriák" c. darabbal.

augusztus 24-26.

Szombathely, Savaria Történelmi Karnevál

Mutatványosaink és angyaltáncosaink idén másodszor vettek részt a Csepűrágók utcájának programjában, a Keleti Udvarban pedig hastáncosaink és színészeink közös produkcióját láthatta a közönség.

augusztus 19.

Öskü, Szent István király ünnepe

Öskün először a Kultúrházban adtunk rövid ízelítőt Mátyás király udvarának táncaiból, majd a híres Kerektemplom szomszédságában lévő Ösbő Vezér Emlékparkban szerepeltünk reneszánsz táncbemutatóval, mutatványosokkal és angyaltánccal. A napot tűzzsonglőr bemutatóval zártuk.

augusztus 18.

Miskolc, Diósgyőri Vár

2003 és 2005 után idén is meghívást kaptunk a Diósgyőri Vár színpadára, ahol a XIII. Diósgyőri Vígasságokon több programunkkal szerepeltünk.


Lovagok, viadalra gyűljetek!
Táncokból szőtt történelem
Színi játékok - "A csalfa asszony" és a "Lovagok, hölgyek, fabulák"

Angyaltánc - A négy elem
A tűz ölelése - hastáncosokkal és tűzzsonglőrökkel

augusztus 4.

Nemesvámos, Vámosi Napok

A Vámosi Napok esti programjában hastáncosaink és tüzes mutatványosaink vettek részt, programukat a közös Tűz ölelése című műsor részlete zárta.

július 29.

Balatonfüred, Romtemplom

"Búm felejtésére..." - a balatonfüredi Romtemplomnál a Tabulatúra Régizene-együttes koncertjén reneszánsz tánccal és angyaltánccal vettünk részt.

július 22.

Esztergom, Várszínház

Az esztergomi Várszínházba a lovasi napokon sikerrel szerepelt "Rózsák háborúja" c. darabbal vártuk az érdeklődőket.

július 14.

Budai Vár - Tabulatúra koncert - reneszánsz táncok

július 8.

Visegrád, Királyi Palota - Egy nap Mátyás király udvarában

A vasárnapi napot a visegrádi Királyi Palotában töltöttük. A palota magánlakosztályaiban, zeg-zugos átjáróiban és virágos kertjeiben jeleneteket adtunk elő Mátyás és Beatrix életéből - a látogatók betekinthettek a királyi audienciába, láthattak táncmulatságot, lakomát, udvari mutatványosokat, a király páncélos vitézeit és mesemondót is...

A király mulatságaihoz a zenét a Tabulatúra Régizene-együttes muzsikusai szolgáltatták.


www.visegradmuzeum.hu

Az udvarhölgy és udvaronc képzőben a kardvívás, a tánc és a viselkedés alapjait sajátíthatták el a gyerekek, de tanulhattak az udvari mutatványosképző oskolában is.

A palota más részein középkori szerencse és ügyességi játékokat találhattak, a legkisebbek meselabirintust és játszóházat, de tárlatvezetések is voltak, melyeken a korabeli konyhai élettel, az építőmesterek munkájával, valamint a Herkules kút történetével ismerkedhettek meg az érdeklődők.

július 7.

Lovas, Lovasi Napok

Lovason délelőtt játszóházat és apródoskolát tartottunk a gyerekeknek. A délutáni program pedig a "Rózsák háborúja" címet viselő műsor volt, mely színészeink és hastáncosaink közös produkciója. A darab Szulejmán szultán udvari intrikákkal és vetélkedő háremhölgyekkel teli magánéletét eleveníti fel.

június 30-július 1.

Mezőkövesd, Mátyás Király Reneszánsz Hétvége
Komárom, Országos Péknapok

Idén negyedik alkalommal vettünk részt a mezőkövesdi reneszánsz napok programjában - vívóink az Apródoskolában oktatták az ifjú lovagokat a kardforgatás művészetére.


www.fort-monostor.hu

A komáromi Monostori Erőd színpadán több darabbal is szerepeltünk - középkori históriákat, a Latrok esetét és a Csalfa asszony történetét meséltük el.

Táncosaink a Tabulatúra Régizene-együttes segítségével régi korok táncait mutatták be a nézőknek, de a hétvége folyamán angyaltánccal és apródoskolával is vártuk a komáromiakat.

június 30.

Sóly - Szent Kard Fesztivál

A sólyi fesztiválon délután reneszánsz táncbemutatóval, reneszánsz mutatványosokkal és angyaltánccal szerepeltünk, sötétedés után pedig a Sárkányherceg címet viselő tűzzsonglőr bemutatóval fokoztuk a hangulatot.

 


június 23.

Budapest, Szent László Gimnázium
Balatongyörök, Szent Iván éji mulatság

A délután folyamán a magyarországi lengyelek ünnepén, a Szent László Napon szerepeltünk régi udvari táncokkal. A Szent László Gimnázium udvarán megrendezett ünnepségen a Kecskés Együttes vendégeként jártunk.

Hastáncosaink a Balaton mellett ünnepelték Szent Iván éjjelét, látványos cabaret-style bemutatóval.

 
 

június 22.

Bad Tatzmannsdorf - Ausztria, Kurpark der Künste

A határközeli osztrák kisváros főtéren álló színpadán, valamint parkjában zsonglőr és angyaltáncos bemutatót tartottunk.

június 15.

Budapest, Marczibányi Téri MK

A Tabulatúra Régizene-együttes vendégeként reneszánsz táncokkal fűszereztük az Aventinus udvarban rendezett koncertet. Az est leszálltával tüzes mutatványos bemutató következett, majd reneszánsz táncház...

június 2.

Budapest, Corvin Mátyás Szakközépiskola

Mátyás király és udvartartása táncos vigalommal és fegyveres erőpróbával múlatta idejét ezen a napfényes júniusi délelőttön...

május 25.

Budapest, Julianna Református Ált. Isk. - apródoskola, reneszánsz táncház, kézműves játékok

május 12.

Balatonfüred, Korok fesztiválja
Veszprém, Gizella Napok

Ezen a májusi szombaton két helyszínen is felléptünk. Színészcsoportunk a balatonfüredi Korok fesztiválján járt, a Lovagok, hölgyek, fabulák - Cifra históriák című középkori komédiával.

Alapítványunk többi csoportja Veszprémben a Gizella Napok vendégeként vívóbemutatóval, mutatványos bemutatóval, angyaltánccal és a Táncokból szőtt történelem című táncbemutatóval vett részt.

május 10.

Budapest, Corinthia Aquincum Hotel

A Medicover Egészségközpont Zrt. zártkörű rendezvényén a rendezvényt megnyitó tánc és a Latrok tanulságos története mellett, a külön erre az alkalomra összeállított "Korok orvosai" című darabbal szórakoztattuk a vendégeket. Az időutazásban a Musica Historica volt segítségünkre reneszánsz és barokk muzsikával.

április 30.

Pásztó, Múltidéző Zsigmond Napok

Pásztó 2007-ben ünnepli várossá nyilvánításának 600. évfordulóját. E kiváltságos rangot Zsigmond király adományozta Pásztónak 1407. április 26-án. Erről a nevezetes évfordulóról emlékeztünk meg április utolsó napján, a Múzeum mellett megrendezett programjainkkal.

A harciasabb szórakozást kedvelőknek a Korok bajnokai tartottak bemutatót, majd vívóoskola és íjászat várta az érdeklődőket.

A gyerekek színes ablakokat, pártákat és sisakokat készítettek, de kipróbálhatták magukat a logikai és az ügyességi játékokban is.

A délután folyamán a nézők bepillantást nyerhettek a középkori emberek életébe a "Lovagok, hölgyek, fabulák - Cifra históriák" humorral teli történetein keresztül.

De a tanulságos történeteknek ezzel még nem szakadt vége - a "A Csalfa asszony, a két szerető és a férj...", valamint a "Latrok és a Láda" sem csupán szórakoztató perceket kínált.

Este az angyaltáncosok "Négy elem" produkciója után táncházzal mozgattuk meg a közönséget.

A kellemes tavaszi napot tüzes mutatványos bemutató zárta.

április 6-7.

Isaszeg, Hagyományőrző Napok

Pénteken a Lovagok, hölgyek, fabulák - Cifra históriák címet viselő vásári komédiával szórakoztattuk a közönséget. Szombaton lovagkori fegyver- és vívóbemutatóval vettünk részt a programban, a vállalkozó gyermekeket pedig apródoskolával és íjászattal vártuk.

április 1.

Budapest, XXVI. Országos Táncháztalálkozó és Vásár

A Tabulatúra Régizene-együttes vendégeként itáliai és burgundiai táncokat mutattunk be,
majd a koncert után reneszánsz táncházat tartottunk az érdeklődőknek.

 

március 31.

Budapest, Fringe Fesztivál

A tavalyi évhez hasonlóan idén is szerepeltünk a Budapesti Fringe Fesztivál programjában, most azonban nem reneszánsz táncot és színi játékot vittünk, hanem a tűzzsonglőrök és a hastáncosok látványos, a két műfajt kombináló produkcióját, mely "A tűz ölelése" címet viseli.

március 9-11.

Budapest, "Lakáskultúra élőben" - angyaltánc

március 8.

Budapest, Citadella Étterem

A Posta Biztosító Muskétások bálja címet viselő
zártkörű rendezvényén Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan kalandjait elevenítettük fel és persze a Nagy Intrikus, Richelieu bíboros és szép "ügynöke", a Milady
sem hiányzott.

A muskétások meséiben nem csak saját párbajaik elevenedtek meg, de megidéztük a régi korokat is - páncélos lovagok, reneszánsz nemesek, mutatványosok színesítették a napot.

Az időutazásban a Musica Historica volt segítségünkre reneszánsz és barokk muzsikával.

február 24.

Budapest, Erzsébet-ligeti Színház

A Mátyás Napi Bálon Mátyás király és Aragóniai Beatrix udvarát jelenítettük meg néhány reneszánsz tánccal, melyeket a Bourdon Együttes kísért.

február 17.

Zsámbék, Művelődési Ház - A kincses Kelet meséi

Hastáncosaink a zsámbéki Farsangi Bál vendégeit szórakoztatták látványos műsorukkal.

január 21.

Budapest, IBS Színpad

2007. január 18-án ünnepeltük a Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány 5. születésnapját.
Barátaink, ismerőseink és családtagjaink számára egész estés színpompás műsort álmodtunk, amelyben minden csapatunk bizonyíthatta tehetségét és felkészültségét.

Kincsesláda
Kardok, legyezők és régmúlt idők históriái az Idők Tengeréből
részletes program


További képek a Galériában

január 20.

Budapest, Hotel Hilton

Egy zártkörű céges rendezvény résztvevőjeként a Latrok történetével, majd angyaltánccal és a "Korok ruhái" című műsorunkkal szórakoztattuk a meghívottakat. Táncosainkat a Musica Historica kísérte.

január 17.

Budapest, Aranytíz Ifjúsági Centrum - Tabulatúra Klub

A Tabulatúra Régizene-együttes vendégeként, a szezon nyitó estéjén reneszánsz táncokat mutattunk a vendégeknek, és a vállalkozó szelleműekkel egy pavane-t is megtanultunk.

2006

december 21.

Budapest, Sir Brian Étterem - EasTron Kft. karácsonyi rendezvénye

szeptember 17.

Budapest, Autómentes Nap - angyalszárny, reneszánsz táncbemutató

Az Operaház előtti helyszínen először angyaltánccal és vívással fűszerezett reneszánsz táncbemutatót tartottunk, később pedig a "Szárnyvarázs - Kapuk" c. előadás következett.

szeptember 9.

Csopak - vívóbemutató, íjásztatás

Interaktív fegyverbemutatónk során az érdeklődőket megismertettük a középkor és a reneszánsz jellemző fegyvereivel, vívótechnikáival. A gyerekek fakardokkal próbálhatták ki ügyességüket, vagy az íjászpályán bizonyíthattak.

szeptember 2.

Budapest, Buda Eliberata - angyalszárny, reneszánsz táncbemutató és játszóház

A Budai Várban, a Mátyás templom mellett felállított színpadon délelőtt a "Angyaltánc - Kapuk" című angyalszárnyas programunkkal szerepeltünk. A nap folyamán kézműves és logikai játszóházzal vártuk a kicsiket és nagyokat, majd a napot a "Táncokból szőtt történelem" zárta.

augusztus 25-27.

Szombathely, Savaria Történelmi Karnevál

A Savaria Történelmi Karnevál mindhárom napján szerepeltünk - a Ferences-kert programjában a Korok bajnokai című vívóbemutatónkkal vettünk részt, mutatványosaink és angyaltáncosaink pedig a Csepűrágók utcájában szórakoztatták a közönséget.


augusztus 19.

Szatmárnémeti, Partiumi Magyar Napok - Vívó- és táncbemutató, Korok ruhái és tűzzsonglőrök

Szatmárnémeti régi főterén, az Ötödik Partiumi Magyar Napok szombati napján először reneszánsz táncbemutatóval, majd a Korok ruhái című előadásunkkal szerepeltünk a színpadon.

Este vívóbemutatónkkal szórakoztattuk a színpad előtt összegyűlt tömeget, majd az utcabál után mutatványosaink idézték fel a reneszánsz udvarok látványos mulatságait.

július 8.

Pétfürdő, Reneszánsz Nap

A pétfürdői Reneszánsz Nap folyamán Alapítványunk minden csoportja bizonyíthatta tehetségét és felkészültségét.

A színpadon angyaltánccal, mutatványos bemutatóval, reneszánsz táncbemutatóval és a "Reneszánsz mesék" című, rövid jelenetekből álló darabunkkal szerepeltünk.

A színpad előtti területen vívóink adtak ízelítőt tudásukból, és mutatták be fegyvereiket, vértjeiket az érdeklődőknek.

Eközben a rét más pontjain kézműves játszóházzal, logikai és ügyességi játékokkal, apródoskolával és íjásztatással vártuk a vállalkozó szellemű kicsiket és nagyokat.

Programunkat egy órás Ízisz szárny, hastáncos és tüzes mutatványos bemutatónkkal zártuk.

Külön köszönettel tartozunk a szegedi Pavane együttes dobosainak közreműködésükért és önzetlen segítségükért.

július 1.

Mezőkövesd, Mátyás Király Reneszánsz Hétvége


Idén harmadik alkalommal vettünk részt a mezőkövesdi reneszánsz napok programjában.

A délután folyamán először az angyal- és ízisz szárny elemekből összeállított "Szárnyvarázs" című produkciónkkal, majd apródoskolával, próbáztatással és íjászattal foglaltuk le az érdeklődőket.

 
Műsorunk a színpadon folytatódott, először a "Táncokból szőtt történelem" című táncbemutatóval, majd vívó- és fegyverbemutatóval.

Este angyaltáncosok, mutatványosok, hastáncosok és tűzzsonglőrök produkciójával zártuk a napot.

június 30.

Pálfa, Régizenei tábor - Zárókoncert

Immáron másodszor jártunk Pálfán, az Ungaresca Consort hagyományos nyári régizene táborának zárókoncertjén, ahol barátaink segítségével néhány reneszánsz táncot mutattunk be. A műsort a Kecskés Együttes programja zárta.

június 18.

Budapest, Gül baba türbe - reneszánsz táncbemutató

Rövid reneszánsz táncbemutató a Camerata Hungarica együttessel együttműködve.

június 12.

Budapest, Tabulatúra Régizenei Klub évadzáró rendezvénye

A Marczibányi Téri Művelődési Központ hangulatos Aventinus udvarában a Tabulatúra Régizene együttes vendégeként a középkori és reneszánsz muzsika mellé korabeli táncokat vittünk.

De az est folyamán fegyverforgatókkal, verses komédiával és tüzes mutatványokkal is szórakoztattuk az egybegyűlteket.

június 10.

Budapest, Rákoscsabai Juniális
Budapest, Rákospalota

A rákoscsabai Csigaházban megrendezett juniálison Mátyás király és Beatrix királyné udvartartását jelenítettük meg.
A nap folyamán táncbemutatóval, fegyverbemutatóval, próbáztatással és mutatványosokkal szórakoztattuk az összegyűlteket.
Sőt, a Latrok is elmesélték tanulságos történetüket...

 

Rákospalotán a református templom kertjében rövid műsort követően táncházat, apródoskolát és játszóházat tartottunk.

június 9.

Budapest, Középkori Óhegy Napok - "Mesék a reneszánszból"

A Táborhegyi Népházban a Középkori Óhegy Napok nyitó estéjén táncokkal, jelenetekkel és párbajokkal idéztük fel a kor hangulatát.

május 27.

Budapest, Rákosligeti Majális - Vívóbemutató, íjásztatás és tüzes mutatványosok

Délután a vívóbemutatót követően az érdeklődők testközelből is megszemlélhették a fegyvereket, vérteket, és kipróbálhatták magukat íjászatban is. Az esti órákban mutatványosaink tüzes bemutatója következett.

 

május 17-18.

Budapest, Hunyadi János Általános Iskola - "Táncokból szőtt történelem", apród oskola, játszóház

A Hunyadi János Általános Iskola diákjait első nap a "Táncokból szőtt történelem" c. előadásunkkal szórakoztattuk. Az apródoskolában keresztes lovagjaink a szaracénok elleni küzdelemre oktatták a gyerekeket.

A második napon a játszóházban a kis udvarhölgyek fátylas fejdíszt, a lovagnak készülő apródok pedig sisakot készíthettek maguknak.

április 11.

Budapest, Kós Károly kollégium - reneszánsz táncbemutató

A kollégiumban megrendezett történelmi versenyt nyitottuk meg néhány perces reneszánsz táncunkkal.

április 6.

Sümeg, Hotel Kapitány - reneszánsz táncok, "Latrok és a Láda", angyaltánc

Műsorainkkal a sümegi Hotel Kapitány Lovagtermében szerepeltünk.

április 2.

Budapest, Táncháztalálkozó - reneszánsz táncok

A Papp László Budapest Sportarénában rendezett XXV. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásáron néhány reneszánsz tánccal szerepeltünk a Tabulatúra Régizene-együttes vendégeként.

április 1.

Budapest, Vörösmarty tér - "Mesék a Dekameron világából"

A 2006-os Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérő rendezvénye volt a most először megrendezett, három napos Fringe Fesztivál, melyen a különböző helyszíneken előadók, együttesek, zenekarok százait láthatta az érdeklődő budapesti közönség.

 

Mi olyan darabbal készültünk erre az alkalomra, amelyben megjelenhetett Alapítványunk négy mestersége - a színészet, a tánc, a vívás és a mutatvány. A "Mesék a Dekameron világából" c. műsorunk három tréfás, enyhén pajzán hangvételű jelenete a párbaj és a hölgyek kapcsolatát dolgozta fel.

március 4.

Budapest, Senectus Idősek Otthona - tánc és mutatványos bemutató
Zsámbék, Művelődési Ház - hastánc- és Ízisz szárny bemutató

A II. kerületi otthon lakóinak egy rövid összeállítást vittünk ajándékba, melyben a legkedvesebb reneszánsz táncaink szerepeltek és egy kis ízelítő mutatványos csapatunk produkciójából.

Hastáncosaink a zsámbéki Nőnapi Bál vendégeit szórakoztatták látványos és izgalmas műsorukkal - melyben nem csak tradicionális hastánc, hanem az egzotikus és ritka Ízisz szárny is szerepelt.

február 25.

Halásztelek, Hunyadi Mátyás Általános Iskola - táncház
Budapest, Erzsébet-ligeti Színház
- táncbemutató és színi játékok, mutatványos bemutató

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola rendezvényén reneszánsz táncokra tanítottuk a fiatalokat.

A XVI. kerületi művelődési házban megrendezett Mátyás-napi vigalom szereplőiként, a Bourdon Együttes kíséretével reneszánsz táncbemutatót tartottunk, melyet rövid színi jelenetekkel, párbajokkal tarkítottunk. Később elmeséltük a vendégeknek a "Latrok és a Láda" tanulságos történetét, éjfélkor pedig mutatványosaink műsora következett, melyben a szalagos meteorok mellett az angyaltáncosok is megjelentek.

február 18.

Tatabánya, XI. Társasági Estély a reneszánsz jegyében

Az est folyamán nem csupán a felidézni kívánt reneszánsz nemesi ház udvarnépeként jelentünk meg, de az estély résztvevői számos helyen és formában találkozhattak velünk.

 

Angyaltáncosaink különleges műsora után...

...a "Mesék a Dekameron világából" c. darabunk követekezett, melyben színészeink, táncosaink a Tabulatúra Régizene-együttes segítségével festették a nézők elé a korabeli Itália hangulatát.
A bált megnyitó reneszánsz nyitótánc után a Lovagteremben táncházzal, valamint korabeli ügyességi- és logikai játékokkal vártuk a vendégeket.
 
Az éjféli lakoma előtt pedig hastáncosaink és tűzzsonglőreink látványos produkciójában gyönyörködhettek a meghívottak.

február 12.

Budapest, Művészetek Palotája - reneszánsz táncbemutató, vívóbemutató és vívóoskola

A Művészetek Palotája által hétvégenként megrendezett Cifra Palota gyermekprogram keretében vitézeink a kardvívás rejtelmeibe vezették be a vállalkozó gyermekeket, míg táncosaink rövid bemutatóval idézték fel a reneszánsz kor hangulatát.
 

január 28.

Sümeg, Hotel Kapitány - reneszánsz tánc- és vívóbemutató, angyaltánc

A sümegi Hotel Kapitány Wellness szálloda vendégeit szórakoztattuk hangulatos bemutatóinkkal.

január 7.

Budapest, Iparművészeti Múzeum - reneszánsz tánc és angyaltánc

Produkciónk, mely a különleges hangulatú reneszánsz táncot és a látványos angyaltáncot vegyítette, a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének hagyományos Jótékonysági Bálját nyitotta meg.

 

2005

december 28.

Budapest, Virág Benedek Idősek Otthona - reneszánsz táncbemutató és táncház

Karácsony és Újév között, immár második alkalommal tértünk vissza az otthonba, hogy a bentlakó idősek Karácsonyát a régmúlt korok felidézésével színesítsük.

szeptember 30.

Fót, Kórustalálkozó - reneszánsz táncbemutató és táncház

A kórustalálkozó résztvevőit a záró fogadás után rövid táncbemutatóval szórakoztattuk, majd a táncoslábú jelentkezőket jó hangulatú táncházzal mozgattuk meg.

szeptember 17.

Alsópetény - reneszánsz táncbemutató
Budapest, Mammut Bevásárló központ születésnap - angyaltánc

Alsópetény egy kis Nógrádi falu, a hagyomány szerint ide vonult vissza Werbőczy híres művének, a Tripartitumnak a megírására. A falu temploma melletti ünnepség hangulatához táncosaink néhány reneszánsz darabbal járultak hozzá.

Közben angyaltáncosaink a Mammut bevásárlóközpont 7. születésnapja alkalmából rendezett programon vettek részt látványos produkciójukkal.

szeptember 10.

Dunakeszi - tánc- és vívóbemutató

Büszke nemesurak, kacér hölgyek - az eredmény nem lehet más, mint párbaj, reneszánsz tánc és vidámság.

augusztus 19.

Pálfa, Régizenei tábor - Zárókoncert

Idén először részt vettünk az Ungaresca Consort hagyományos nyári régizene táborának zárókoncertjén. Rövid bemutatónk segített, hogy a közönség a reneszánsz dallamok mellett megismerkedhessen a zenékhez tartozó koreográfiákkal is, így nem csak Barátaink játékában, hanem a reneszánsz mozdulatok szépségében is gyönyörködhettek.

június 25-26.

Mezőkövesd, Mátyás Király Reneszánsz Hétvége

2005-ben már második alkalommal vettünk részt a mezőkövesdi reneszánsz hétvégén.

Mutatványos bemutatónkban a tavaly is nagy sikert aratott, és azóta egyre színesebbé és változatosabbá váló angyaltáncosok mellett megjelentek a hagyományos mutatványos eszközök is.

A "Mesék a Dekameronból" csattanós kis vígjátékok és vidám táncok füzére, mellyel a Dekameron meséinek világát elevenítettük fel a színpadon.

június 24.

Nagycsepely, Gyermektábor - Zárónap

Az egy hetes gyermektábor zárónapján a reneszánsz kor hangulatát varázsoltuk a gyerekek köré. Elsőként a négy lator tanulságos történetét meséltük el nekik, majd rövid mutatványos bemutató és tánc következett. Az egyszerű és vidám körtáncokat a gyerekek is kipróbálták, ezután az ifjú lovagok a kardforgatás rejtelmeibe merültek, a kis udvarhölgyek pedig pártát és veretes övet készítettek.

május 14.

Diósgyőr, Királynék tavasza - "Korok ruhái", "A kéretlen kérő" és játszóház

A Királynék tavaszán a délelőtti programban a "Korok ruhái" c. viselettörténeti bemutatónk rövidített, a reneszánsz korszakra nagyobb figyelmet fordító változatával vettünk részt. Délután Zólyomi Anna és a kéretlen kérő történetét meséltük el a közönségnek. A darabokban mind a négy mesterség - a színészet, a tánc, a vívás és a mutatványosság - egyaránt megjelent.

Az előadások előtt a kicsiket foglalkoztattuk: a történelmi játszóházban sisakot, pártát és veretes övet készítettünk velük.

 

március 11.

Budapest, Szinyei Gimnázium - reneszánsz táncbemutató, "Latrok és a Láda"

A Szinyei Napokon néhány perces reneszánsz táncbemutatóval vettünk részt, és elmeséltük a Latrok és a Láda történetét.

március 4.

Budapest, Hotel Danubius

A margitszigeti hotelben rendezett vacsorán szórakoztattuk a gyógyszergyárak által meghívott orvosokat.

február 27.

Budapest, Almássy Téri Szabadidő Központ - Farsang Farka játszóház

A kicsikkel középkori fejdíszt, veretes övet és sisakot készítettünk, a táncházban reneszánsz körtáncokat tanultunk együtt, és megismerkedhettek a mutatványos eszközökkel is.

február 13.

Budapest, Almássy Téri Szabadidő Központ - "Korok ruhái"

A "Korok ruhái" címet viselő divattörténeti áttekintés ötszáz évet ölel fel a keresztes háborúktól az angol polgári forradalom kitöréséig, s a XII-XVII. századok viseletének bemutatásán túl bepillantást nyújt a régi korok embereinek életébe.

január 21.

Budapest, Hűvösvölgyi Művelődési Ház - Reneszánsz táncbemutató és táncház

Egy rövid táncbemutatót követően reneszánsz körtáncokat tanultunk az érdeklődő kicsikkel és nagyokkal.
 

 

Korábbi fellépéseink: 2001-2004    

 

 

 

 


Mare Temporis Alapítvány
2015-03-02 / Minden jog fenntartva.
info@maretemporis.hu